Admissions FAQ

Graduate School of Psychology

Hieronder staat een aantal veelgestelde vragen over de procedures rond aanmelding en toelating tot de éénjarige mastertracks van de Graduate School of Psychology van de Universiteit van Amsterdam.


Als je vragen hebt over aanmelding en toelating tot de Researchmaster Psychologie, stuur die dan naar researchmaster-psychology-fmg@uva.nl

Ik probeer me aan te melden in Studielink, maar kan hier de track van mijn keuze niet aanklikken. Wat moet ik doen?

In Studielink kies je het masterprogramma ‘Psychologie’ of, in het geval van een klinische track, ‘Gezondheidszorgpsychologie’. Na het voltooien van je inschrijving in Studielink duurt het een à twee dagen voordat je van de Centrale Studentenadministratie een e-mail krijgt met een link naar het aanmeldformulier. In dit formulier kun je de track selecteren en wordt er van je gevraagd aanvullende informatie en documenten te uploaden.

Ik heb geen e-mail gekregen met een link naar het aanmeldformulier. Wat moet ik doen?

1) Schrijf je eerst in via Studielink.
2) Na inschrijving in Studielink stuurt de Centrale Studentenadministratie binnen een à twee dagen een e-mail met een link. Houd je inbox in de gaten en vergeet ook niet in je spambox te kijken.
3) Controleer de inbox die overeenkomt met het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven.

Houd er rekening mee dat de Onderwijsbalie Psychologie er niet voor kan zorgen dat je de e-mail van de Centrale Studentenadministratie sneller krijgt. Begin daarom tijdig met je aanmelding. Het is aan te raden om minstens een paar dagen voor de aanmelddeadline de inschrijving in Studielink in orde te maken. 

Ik vul het online aanmeldformulier in. Aan het eind verschijnt een samenvatting, maar sommige gegevens ontbreken waarvan ik zeker weet dat ik ze heb ingevuld! Wat moet ik doen?

Je kunt je aanmelding gewoon voltooien. Door een weergaveprobleem in de samenvatting kunnen er gegevens wegvallen, maar die gegevens zijn voor ons wel zichtbaar nadat je je aanmelding indient.

Ik heb me ingeschreven in Studielink en het online aanmeldformulier ingediend. Ik heb geen ontvangstbevestiging gekregen. Hebben jullie mijn aanmelding wel gekregen?

We sturen geen ontvangstbevestiging. We sturen je medio mei de uitslag.

Kan ik me aanmelden voor meerdere mastertracks?

Ja, dat kan. Je kunt de link uit de e-mail van de Centrale Studentenadministratie meerdere keren gebruiken. Soms moet je eerst de browsegeschiedenis wissen, inclusief formuliergegevens, om het aanmeldformulier opnieuw te kunnen invullen.

Ik ben dit collegejaar al masterstudent aan de UvA. Ik wil me aanmelden voor een tweede psychologiemaster vanaf September 2018, maar krijg in Studielink te zien dat dat niet kan. Wat moet ik doen?

Neem in dit geval contact op met het Admissions Office via admissions-psy@uva.nl (als je al hebt gemaild, dan krijg je zo spoedig mogelijk antwoord). Je krijgt dan per e-mail een instructie om je voor een tweede psychologiemaster aan te melden.

Mijn studiegenoten hebben al iets gehoord over hun aanmelding, maar ik nog niet. Wanneer krijg ik bericht?

Je krijgt medio mei bericht van ons. Ook als andere studenten al bericht hebben gekregen, vragen we vriendelijk om je geduld tijdens de reactietermijn. 

Published by  GSP

2 March 2018